Bij Praktijk PEP staan uw privacy en tevredenheid hoog in het vaandel.

 

Ontevreden over uw psycholoog?

Zoals het hoort hebben we bij PEP een klachtenprocedure die van toepassing is als u niet tevreden bent.

Klachtenprocedure

Praktijk PEP streeft ernaar om uw begeleiding en behandeling zo goed mogelijk af te stemmen op uw specifieke wensen en verwachtingen. Toch kan het voorkomen dat u ontevreden bent over onze dienstverlening. Wij vinden het belangrijk dat u uw ongenoegen bespreekbaar maakt.

1. Heeft u een klacht?

Zijn er klachten over de manier waarop uw behandelaar met u omgaat of over de behandeling op zich, dan adviseren wij u om dit met de behandelaar zelf te bespreken. Het kan zijn dat er sprake is van een misverstand of miscommunicatie tussen u en de behandelaar. Dit kan vaak in een gesprek worden opgelost.

2. Klacht indienen

Mocht het toch niet lukken om de ontstane problemen tussen u en uw behandelaar op te lossen of betreft het geen probleem met uw behandelaar? Dan kunt u een klacht indienen. 

Wanneer u vindt dat de klacht niet goed is afgehandeld, dan kunt u gebruik maken van de mogelijkheid tot bemiddeling door de klachtencommissie van de beroepsvereniging  LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten)  of het NIP (Nederland Instituut voor Psychologen), afhankelijk van uw behandelaar.

Klachtenregeling LVVP

Klachtenregeling NIP

Op basis van de verzamelde informatie wordt een uitspraak gedaan. Indien de klacht (deels) gegrond is, wordt aangegeven welke verbeter-acties de praktijk aanbrengt. Uiteraard wordt bij een ongegronde en deels gegronde klacht de uitspraak gemotiveerd. U ontvangt een schriftelijke bevestiging van de uitspraak.

3. Klachten met betrekking tot beroepscode

Bent u van mening dat de psycholoog zich niet aan de beroepscode heeft gehouden? Dan heeft u de mogelijkheid een klacht tegen de psycholoog in te dienen bij het College van Toezicht.

In een klacht moet staan

  • naam, adres en woonplaats van de klager;
  • naam, voorletters en adres/werkadres van de aangeklaagde;
  • korte omschrijving van de klacht, zoveel mogelijk voorzien van de data, feiten en
    omstandigheden waarop de klacht berust;
  • uw handtekening.
Menu